nfluence of land use on the conservation of carbono by microbial biomass in organic production systems
Keywords:
metabolic quotient, microbial quotient, principal component analysisAbstract
The objective of this study was to evaluate the influence ofland use in microbial biomass and labile soil in the integrated agroecological production. We studied different crop areas under organic cultivation of vegetables (intensive cultivation, minimum tillage and crop rotation), three pastures, three forest remnants and three degraded. The pasture had the highest carbon content of soil microbialbiomass (384 mg C kg-1solo), about 60% above the level seen in the forest remnants. The metabolic quotient indicated a high metabolic activity of microbial biomass soil (BMS) in managed areas with agricultural crops, with value varying from 1 20 to 200 mg C kg-1soil and with an average reduction of 30% in the C-BMS content in relation to forest remnants. Major losses of C-BMS occur in under intensive cultivation of vegetables, due to the frequent use of plow and harrow, prompting the search for management systems that minimize soil disturbance and prioritize the maintenance of vegetation cover.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 autor
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Aviso de direitos autorais
Os direitos autorais dos artigos publicados nesta revista permanecem com os autores, com direitos de primeira publicação para a revista.
Licença
Quando publicados nesta revista de acesso aberto, licenciados por meio do CC BY 4.0, os artigos são distribuídos gratuitamente, podendo ser compartilhados e adaptados para qualquer finalidade, inclusive comercial. Como atribuição de uso, a licença exige que seja dado o devido crédito, com um link para a licença e indicação de alterações. Isso não significa que o licenciante endosse o uso das informações do artigo, ou a pessoa que usou essas informações. Implica, também a, impossibilidade de aplicação de medidas legais ou tecnológicas que restrinjam o uso da informação por terceiros.