Characterization of goats and sheep feeding management in the Western Cariri Microrregion of the State of Paraíba
DOI:
https://doi.org/10.33240/rba.v13i4.50086Keywords:
Family Farming, Cattle Feeding, Small RuminantAbstract
The haymaking and silage consists of the growth of fodder crops to feed the cattle in the dry season aiming reduce the food shortage. This work aimed to characterize the feeding management in goat and sheep production systems located in the semiarid region of State of Paraiba. The study was performed in 402 farms located in the counties of Serra Branca, Sumé, Amparo e São José dos Cordeiros. Were applied questionnaires, the information organized in an electronic archive and the data were analyzed using the SAS®, adopting the “MEANS E FREQ” procedure. The feed management employed by the farmers is based in the forage cactus (Opuntia spp. / Nopalea spp.) and the “algaroba” (Prosopis juliflora). The haymaking and silage must be implemented to ensure the strategic fodder storage. Public policies formulation and insertion of actors involved in this productive chain are essentials for your consolidation and the professionalization.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 autor
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Aviso de direitos autorais
Os direitos autorais dos artigos publicados nesta revista permanecem com os autores, com direitos de primeira publicação para a revista.
Licença
Quando publicados nesta revista de acesso aberto, licenciados por meio do CC BY 4.0, os artigos são distribuídos gratuitamente, podendo ser compartilhados e adaptados para qualquer finalidade, inclusive comercial. Como atribuição de uso, a licença exige que seja dado o devido crédito, com um link para a licença e indicação de alterações. Isso não significa que o licenciante endosse o uso das informações do artigo, ou a pessoa que usou essas informações. Implica, também a, impossibilidade de aplicação de medidas legais ou tecnológicas que restrinjam o uso da informação por terceiros.