Alternative control of the fungus Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary causes agent sclerotinia, with essential oils and plant extracts
DOI:
https://doi.org/10.33240/rba.v7i3.49382Keywords:
Alternative control of plant pathogens, essential oils, plant extracts, antifungal effectAbstract
The fungus Sclerotinia sclerotiorum is a fungus that survives in the soil, produces sclerotia and causes the disease known as white mold in various cultures. In the search for new methods of disease control, plant extracts and essential oils appear as an option. In this study, we evaluated in vitro and in vivo effect of essential oils and plant extracts of Cymbopogom citratus, Schinus molle, Schinus terebinthifolius, Salvia officinalis and Baccharis trimera; with possible antifungal potential against the pathogen Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) of Bary. Essential oils and plant extracts were tested at different concentrations. Suppression of mycelial growth of the pathogen tested with essential oils of C. citratus, S. officinalis and B.trimera, which can occur either by direct antimicrobial activity and the activation of defense mechanisms of plants. Not so with the extracts, as there was no inhibition of fungal growth.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2012 autor
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Aviso de direitos autorais
Os direitos autorais dos artigos publicados nesta revista permanecem com os autores, com direitos de primeira publicação para a revista.
Licença
Quando publicados nesta revista de acesso aberto, licenciados por meio do CC BY 4.0, os artigos são distribuídos gratuitamente, podendo ser compartilhados e adaptados para qualquer finalidade, inclusive comercial. Como atribuição de uso, a licença exige que seja dado o devido crédito, com um link para a licença e indicação de alterações. Isso não significa que o licenciante endosse o uso das informações do artigo, ou a pessoa que usou essas informações. Implica, também a, impossibilidade de aplicação de medidas legais ou tecnológicas que restrinjam o uso da informação por terceiros.