Maturation parameters for organic composts differents
DOI:
https://doi.org/10.33240/rba.v4i1.48956Keywords:
composting, maturation, organic matter, residuesAbstract
The objectives of this study had been to evaluate chemical parameters as preditivos of the maturationand quality of organic composites of distinct composition. Four stacks of composting with residues of the process of industrialization of medicinal plants and straw had been mounted bovine, mixing the materials in ratios that balanced relation C/N in 30/1. For determination of maturation parameters (pH, electriccondutivity, ammonium texts and nitrate, polymerization index, total carbon, total nitrogen and C/N ratio) samplings to the 0 had been made, 30, 60, 90 and 120 days of composting. To the 90 days of composting, all the materials already presented the minimum requirements demanded by the legislation for quality composts. The composts produced from different materials had presented distinct characteristics in the end of the process. Of the parameters evaluated for prediction of the degree of organic compost maturation, relation C/N and texts of nitrate and ammonium had been considered the with predictives of all phases of the composting.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2009 autor
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Aviso de direitos autorais
Os direitos autorais dos artigos publicados nesta revista permanecem com os autores, com direitos de primeira publicação para a revista.
Licença
Quando publicados nesta revista de acesso aberto, licenciados por meio do CC BY 4.0, os artigos são distribuídos gratuitamente, podendo ser compartilhados e adaptados para qualquer finalidade, inclusive comercial. Como atribuição de uso, a licença exige que seja dado o devido crédito, com um link para a licença e indicação de alterações. Isso não significa que o licenciante endosse o uso das informações do artigo, ou a pessoa que usou essas informações. Implica, também a, impossibilidade de aplicação de medidas legais ou tecnológicas que restrinjam o uso da informação por terceiros.