Marine aquaculture and environment: technologies, impacts and sustainability
DOI:
https://doi.org/10.33240/rba.v4i3.49041Keywords:
aquaculture, environmental impacts, biodiversity, sustainable developmentAbstract
In this work, we will present mariculture, seen as a technology for producing food of marine origin and a possible alternative to contribute to feeding and overcoming poverty for a large part of the population, and its environmental implications. We try to present the different technologies currently used, as well as the changes that the activity can cause in the environment. It was observed that the amount of negative environmental impacts outweighs the positive impacts if production is not carried out properly and that the positive environmental impacts are beneficial depending on the point of view. Studies in the area of mariculture are recent, mainly in Brazil. Thus, the identification of its problems focused on the possibilities of correcting or reducing the different types of impacts are part of the construction of a more adequate methodology for achieving the desired sustainability.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2009 autor
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Aviso de direitos autorais
Os direitos autorais dos artigos publicados nesta revista permanecem com os autores, com direitos de primeira publicação para a revista.
Licença
Quando publicados nesta revista de acesso aberto, licenciados por meio do CC BY 4.0, os artigos são distribuídos gratuitamente, podendo ser compartilhados e adaptados para qualquer finalidade, inclusive comercial. Como atribuição de uso, a licença exige que seja dado o devido crédito, com um link para a licença e indicação de alterações. Isso não significa que o licenciante endosse o uso das informações do artigo, ou a pessoa que usou essas informações. Implica, também a, impossibilidade de aplicação de medidas legais ou tecnológicas que restrinjam o uso da informação por terceiros.